Hlavní obsah

Heineken zrušil dividendy i prémie pro manažery

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý největší výrobce piva na světě, nizozemský Heineken, zrušil výplatu dividend pro akcionáře, stejně jako prémie pro vedení firmy. Jde o reakci na dopady globální pandemie nemoci covid-19 na pivní trh. Informoval o tom server listu Financial Times.

Foto: Nguyen Huy Kham, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Čistý zisk společnosti v prvním čtvrtletí klesl o více než dvě třetiny na 94 milionů eur (2,58 miliardy korun) z 299 milionů (8,23 miliardy).

Prodeje piva Heinekenu jen v březnu klesly meziročně o 14 procent, což se projevilo meziročním poklesem o 2,1 procenta za celé čtvrtletí.

Menší pivovary řeší krizi. Primátor omezil výrobu, Zichovec rozváží pivo lidem

Ekonomika

V České republice Heineken vlastní pivovary Starobrno, Královský pivovar Krušovice a Velké Březno. Skupina Heineken je dlouhodobě trojkou na českém trhu po Plzeňském Prazdroji a Pivovarech Staropramen. Do portfolia společnosti patří mimo jiné také značky jako Tiger nebo Moretti.

Omezení mezilidského kontaktu a zavírání hospod v důsledku globální pandemie by mělo dopadnout i na další pivní koncerny jako AB-InBev nebo Carlsberg, které své hospodářské výsledky teprve zveřejní. Prodeje americké nápojářské společnosti The Coca-Cola Company se v dubnu propadly o čtvrtinu.

Reklama

Související články

Hospody stojí, tak jedou pivní petky

Pivo v petce. Můžeme si o něm myslet, co chceme, ale řadu minipivovarů v časech nuceně uzavřených hospod drží nad vodou. A výroba hnědých plastových lahví teď...

Oktoberfest letos kvůli koronaviru nebude

Největší pivní festival na světě Oktoberfest se letos kvůli koronaviru nebude konat. Na tiskové konferenci to v úterý v Mnichově oznámili bavorský premiér...

Výběr článků

Načítám