Hlavní obsah

Firmě Farmtec z koncernu Agrofert stouply tržby o 56 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Farmtec z koncernu Agrofert zaznamenala v loňském roce meziroční nárůst tržeb o 56 procent na 1,12 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy firmy, která se zaměřuje na zemědělské investice a dodávání inovativních farmářských potřeb. Zisk Farmtecu po zdanění vzrostl ze 388 tisíc korun na 13,5 milionu, byl tak podobný jako v roce 2020.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V hodnoceném roce jsme dosáhli na plánovaný objem tržeb ve všech sledovaných oblastech. Tržby za projekční a inženýrské práce vykazují podobný objem jako v loňském roce, což je velmi dobrým předpokladem k udržení hodnoty tržeb i pro další období,“ uvedl ve zprávě předseda představenstva Bohumil Belada.

„Produktivita výroby je stabilně na vysoké úrovni a stejně tak objem projekčních prací ukazuje na naši silnou pozici na trhu,“ dodal.

Provozní zisk vzrostl z předloňských 1,8 milionu na 17,4 milionu korun. V tržbách se projevilo i to, že firma pracovala na zakázkách, které investoři v minulých letech odkládali.

Firmě Vodňanská drůbež z koncernu Agrofert loni stoupl zisk o 165 procent

Ekonomika

Obchodování v zahraničí, zejména na východě Evropy, ovlivnila negativně geopolitická situace, uvedla firma.

Farmtec loni vyvinul systém pravidelného odklízení kejdy pro veliké stáje a nově začal také prodávat systém, který hlídá klima ve stájích a je možné ho ovládat na dotykové obrazovce, z počítače zootechnika nebo pomocí aplikace v mobilním telefonu.

Společnost tento systém dál rozvíjí, využije i umělou inteligenci a neuronové sítě. Společnost dále pracuje také na vývoji dalších technologií.

„V oblasti dojení probíhá vývoj nového centrálního napáječe. Cílem tohoto projektu je nahradit současný systém pro řízení veškeré technologie dojení novým, moderním systémem s větším provázáním na hrazení a zpětnou vazbou pro servis s možností vzdálené správy,“ stojí ve výroční zprávě.

Farmtec měl loni 248 zaměstnanců, meziročně o 16 více. Průměrná mzda stoupla o 8,9 procenta, výši mezd Farmtec ve zprávě neuvedl.

Firma dodává stáje pro skot, prasata, drůbež, ovce, kozy, dodává dojicí techniku, vybavení jímek, bioplynové stanice i posklizňové linky. Zaměřuje se především na investice do živočišné výroby, stavby pro skot, prasata i drůbež

Od konce roku 2012 patří do koncernu Agrofert. Jeho konsolidovaný zisk loni stoupl víc než dvojnásobně na 12,97 miliardy korun. Tržby skupiny vzrostly loni o 33 procent na 245 miliard korun.

Penam z koncernu Agrofert dostal na Slovensku obří pokutu, přes půl miliardy korun

Ekonomika

Reklama

Související témata:
Farmtec

Výběr článků

Načítám