Hlavní obsah

Fio bance stoupl zisk. Jako jediné z pětice největších bank podle počtu klientů

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český finanční ústav Fio banka v prvním čtvrtletí letošního roku vydělal 376,1 milionu korun. To je o 27,7 procenta více, než banka vydělala před rokem. Jde tak o jedinou z pětice největších bank podle počtu klientů, které ve čtvrtletí meziročně stoupl zisk. Banka své výsledky oznámila v pátek.

Foto: Profimedia.cz

Fio banka je pátou největší bankou podle počtu klientů.

Článek

Objem vkladů meziročně stoupl o 18,2 procenta na 162,16 miliardy korun. Bilanční suma banky, tedy součet jejích aktiv nebo pasiv, vzrostla o 19,7 procenta na 170,69 miliardy korun.

Fio banka je pátou největší bankou v Česku podle počtu klientů, na trhu je deset let. Kromě ní do této pětice patří Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka a Moneta. Těmto čtyřem bankám zisk klesl, často i velmi výrazně.

Pěti největším bankám se propadl zisk o 5,7 miliardy korun

Ekonomika

Zisk jim dohromady klesl meziročně téměř o třetinu, respektive o více než čtyři miliardy, na 8,73 miliardy korun.

Mezi největší banky podle bilanční sumy patří ČSOB, Česká spořitelna, Komerční banka, UniCredit a Raiffeisenbank. Těm zisk klesl v součtu o 5,7 miliardy na 9,8 miliardy korun.

Reklama

Související články

Velkým americkým bankám prudce poklesl zisk

Americké bance Bank of America v prvním čtvrtletí poklesl zisk meziročně o 48,5 procenta na 3,54 miliardy dolarů (87,3 miliardy korun). Prudce klesl zisk...

České spořitelně klesl zisk o pětinu

České spořitelně klesl v prvním čtvrtletí meziročně klesl čistý zisk o 19,8 procenta na 3,2 miliardy korun. Banka to uvedla ve čtvrteční tiskové zprávě.

Bance Moneta klesl zisk na 731 milionů

Banka Moneta vykázala za první čtvrtletí letošního roku čistý zisk ve výši 731 milionů korun. To je meziročně zhruba o čtvrtinu méně. Banka o tom informovala...

Air Bank klesl zisk o pět procent

Český finanční ústav Air Bank v prvním čtvrtletí letošního roku snížil zisk ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o pět procent na 320,8 milionu korun....

Výběr článků

Načítám