Hlavní obsah

Fio bance stoupl zisk. Jako jediné z pětice největších bank podle počtu klientů

Novinky, bož

Český finanční ústav Fio banka v prvním čtvrtletí letošního roku vydělal 376,1 milionu korun. To je o 27,7 procenta více, než banka vydělala před rokem. Jde tak o jedinou z pětice největších bank podle počtu klientů, které ve čtvrtletí meziročně stoupl zisk. Banka své výsledky oznámila v pátek.

Foto: Profimedia.cz

Fio banka je pátou největší bankou podle počtu klientů.

Článek

Objem vkladů meziročně stoupl o 18,2 procenta na 162,16 miliardy korun. Bilanční suma banky, tedy součet jejích aktiv nebo pasiv, vzrostla o 19,7 procenta na 170,69 miliardy korun.

Fio banka je pátou největší bankou v Česku podle počtu klientů, na trhu je deset let. Kromě ní do této pětice patří Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka a Moneta. Těmto čtyřem bankám zisk klesl, často i velmi výrazně.

Pěti největším bankám se propadl zisk o 5,7 miliardy korun

Ekonomika

Zisk jim dohromady klesl meziročně téměř o třetinu, respektive o více než čtyři miliardy, na 8,73 miliardy korun.

Mezi největší banky podle bilanční sumy patří ČSOB, Česká spořitelna, Komerční banka, UniCredit a Raiffeisenbank. Těm zisk klesl v součtu o 5,7 miliardy na 9,8 miliardy korun.

Reklama

Související články

Velkým americkým bankám prudce poklesl zisk

Americké bance Bank of America v prvním čtvrtletí poklesl zisk meziročně o 48,5 procenta na 3,54 miliardy dolarů (87,3 miliardy korun). Prudce klesl zisk...

Výběr článků

Načítám