Hlavní obsah

Pěti největším bankám se propadl zisk o 5,7 miliardy korun

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět největších bank podle bilanční sumy v prvním čtvrtletí vydělalo 9,8 miliardy korun. To je o 5,7 miliardy méně než o rok dříve. Vyplývá to ze čtvrtletních výsledků finančních institucí. Na banky doléhá aktuální krize.

Foto: Milan Malíček, Právo

Logo ČSOB

Článek

Mezi největší banky podle bilanční sumy patří ČSOB, Česká spořitelna, Komerční banka, UniCredit a Raiffeisenbank.

Raiffeisenbank v České republice za první čtvrtletí letošního roku poklesl čistý zisk oproti stejnému období loňského roku o devět procent na 808 milionů korun.

Raiffeisenbank klesl čistý zisk

Ekonomika

Česká a slovenská UniCredit Bank za první čtvrtletí vydělala jednu miliardu korun (37 milionů eur), což je meziroční o 54,5 procenta méně.

Komerční bance klesl čistý zisk v prvním čtvrtletí meziročně o 16,3 procenta na 2,7 miliardy korun.

Komerční bance klesl zisk o 16 procent na 2,7 miliardy

Ekonomika

České spořitelně klesl v prvním čtvrtletí meziročně klesl čistý zisk o 19,8 procenta na 3,2 miliardy korun.

„Makroekonomické prostředí České republiky se kvůli pandemii koronaviru výrazně zhoršilo, což vedlo ke znatelnému nárůstu makroekonomické nejistoty. Česká ekonomika prochází recesí, která by měla zvýšit dříve nízkou nezaměstnanost. V tomto období začala klesat i spotřeba českých domácností,“ uvedla spořitelna.

České spořitelně klesl zisk o pětinu

Ekonomika

Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním čtvrtletí letošního roku klesl o 56 procent na 2,1 miliardy korun.

„V prvním čtvrtletí jsme museli reagovat na situaci, kterou jsme doposud nepoznali,” uvedl generální ředitel ČSOB John Hollows. „Umožnili jsme odklady splátek spotřebitelských, firemních úvěrů a hypoté,” dodal.

Mezi pět největších bank podle počtu klientů patří Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka, Moneta a Fio banka. Z této pětice však Fio banka dosud nezveřejnila hospodářské výsledky. Monetě se za první čtvrtletí letošního roku čistý zisk propadl o čtvrtinu na 731 milionů korun.

Reklama

Související články

Bance Moneta klesl zisk na 731 milionů

Banka Moneta vykázala za první čtvrtletí letošního roku čistý zisk ve výši 731 milionů korun. To je meziročně zhruba o čtvrtinu méně. Banka o tom informovala...

Air Bank klesl zisk o pět procent

Český finanční ústav Air Bank v prvním čtvrtletí letošního roku snížil zisk ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o pět procent na 320,8 milionu korun....

Výběr článků

Načítám