Hlavní obsah

Dražba Krejčířovy vily se odkládá

Dražba menší z vil uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích se z úterý 14. června odkládá na sobotu 25. července. Vyvolávací cena je 17,2 miliónu. O odročení požádal věřitel, který chce více času. V pondělí o tom informoval mluvčí Exekutorské komory Petr Vorlíček.

Foto: Milan Malíček, Právo

Krejčířova vila v Karlštejnské ulici v Černošicích u Prahy

Článek

Předmětem dražby je vila v Karlštejnské ulici se zastavěnou plochou 252 metrů čtverečních. Byla postavena ve 30. letech 20. století. Podle znaleckého posudku byla postavena jako rodinné sídlo.

Do dražby se přihlásili dva zájemci. Jejich totožnost však Exekutorský úřad Brno-město, který má dražbu na starosti, nezveřejnil. Podle Vorlíčka však doposud nesložili potřebnou dražební jistotu pět miliónů korun.

Soudní odhadce stanovil cenu dvoupatrového domu na 25,8 miliónu korun, vyvolávací cena je 17,2 miliónu korun.

Dostal 35 let vězení

Exekutoři by chtěli vydražit také další Krejčířovu vilu, která se od té první nachází jen několik stovek metrů a jejíž hodnotu znalci odhadují zhruba na 400 miliónů korun. Stavba je známá tím, že odtud v roce 2005 Krejčíř při domovní prohlídce utekl policistům. O vilu má ovšem zájem i Krejčířova manželka Kateřina, která tvrdí, že vilu koupila sama.

Radovan Krejčíř u soudu v JAR

Radovan Krejčíř, jenž v roce 2005 uprchl z Česka před policejním vyšetřováním, žije v JAR od roku 2007 a od listopadu 2013 je tam ve vazbě. V JAR čelí řadě obvinění.

Jediný případ, který v této africké zemi zatím dospěl k verdiktu, je pokus o vraždu, únos a obchod s drogami, za což Krejčíř dostal 35 let vězení. Případ se týkal únosu a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který údajně zmizel i s 25 kilogramy pervitinu.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

V Česku byl mezitím odsouzen k deseti a půl roku vězení za více než půlmiliardový daňový únik.

Reklama

Související články

O Krejčířovu vilu jsou dva zájemci

Dva zájemci o jeden z domů uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře v pražských Černošicích, který exekutor poslal do dražby, si již prohlédli stavbu a za...

Výběr článků

Načítám