Hlavní obsah

ČSOB v pololetí klesl zisk skoro o 70 procent

• Aktualizováno
Novinky, bož

Bankovní skupina ČSOB vydělala 3,5 miliardy korun. Zisk tak meziročně poklesl o 68 procent. Banka to oznámila ve čtvrtek. ČSOB přijala přes 65 tisíc žádostí o odklad splátek půjček a úvěrů v souvislosti s globální pandemií, přes 60 tisíc jich schválila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pobočka ČSOB

Článek

Bankovní skupina vykázala provozní náklady ve výši 9,7 miliardy korun, což je o tři procenta více než v prvním pololetí loňského roku. Provozní výnosy naopak poklesly o 15 procent na 18,7 miliardy korun.

Objem úvěrů meziročně narostl o pět procent na 791 miliard korun, objem klientských vkladů potom o devět procent na 1,064 bilionu korun. Počet uživatelů mobilního bankovnictví meziročně vzrostl o 31 procent.

Fio bance stoupl zisk. Jako jediné z pětice největších bank podle počtu klientů

Ekonomika

Sto procent akcií ČSOB vlastní belgická finanční společnost KBC Group. Té se ve druhém čtvrtletí propadl čistý zisk o 72 procent na 210 milionů eur (5,5 miliardy korun).

Kromě vlastní Československé obchodní banky, která patří k největším českým bankám podle počtu klientů i bilanční sumy, jsou součástí skupiny ČSOB ještě Hypoteční banka, Českomoravská stavební spořitelna, ČSOB Penzijní společnost nebo Patria.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám