Hlavní obsah

Koronavirová doba hájení končí, banka HSBC propustí 35 tisíc lidí

Novinky, bož

Britská banka HSBC se vrací ke svému plánu na zrušení 35 tisíc pracovních míst. Banka tento plán původně před třemi měsíci pozastavila v reakci na pandemii nemoci covid-19, uvedl server listu Financial Times.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Pobočka HSBC v New Yorku

Článek

Cílem úsporných opatření je snížit roční náklady o 4,5 miliardy dolarů (106 miliard korun). Banka v tuto chvíli zaměstnává zhruba 85 tisíc lidí, skončit by jich tedy měla více než třetina.

Šéf banky Noel Quinn v interním dokumentu uvedl, že rušení pracovních míst je součástí série úsporných opatření v důsledku klesajících zisků a pesimistického odhadu vývoje ekonomiky.

Největší evropské bance HSBC klesl zisk o polovinu

Ekonomika

„Skutečnost se má tak, že opatření a změny, jež jsme oznámili v únoru, jsou teď ještě potřebnější,” uvedl Quinn. „Ztrátu pracovních míst jsme nemohli odkládat do nekonečna. Otázka nikdy nezněla ‚jestli‘, ale ‚kdy‘,” dodal.

HSBC je sedmá největší banka na světě. Jde také o největší evropskou banku, která má 3900 poboček v 67 zemích. Byla založena v roce 1865 jako The Hongkong and Shanghai Bank. Později došlo k přejmenování The Hongkong and Shanghai Corporation, ze zkratky tohoto jména vychází dnešní název banky.

Reklama

Související články

Bance Moneta klesl zisk na 731 milionů

Banka Moneta vykázala za první čtvrtletí letošního roku čistý zisk ve výši 731 milionů korun. To je meziročně zhruba o čtvrtinu méně. Banka o tom informovala...

Výběr článků

Načítám