Hlavní obsah

ČOI varuje před nebezpečnou nabíječkou pro iPhone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká obchodní inspekce (ČOI) varuje před nabíječkou OEM pro iPhone, při jejímž používání hrozí úraz elektrickým proudem. Na českém trhu byl výrobek bez obalu a bez označení výrobce či dovozce. ČOI nařídila jeho okamžité stažení, informoval v pátek mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Foto: Česká obchodní inspekce (ČOI).

Nabíječka OEM pro iPhone, při jejímž používání hrozí úraz elektrickým proudem, varuje ČOI.

Článek

Podle ČOI je riziko úrazu vážné. „Může vést až ke smrti uživatele tím, že se uživatel dotkne USB konektoru na těle výrobku, na kterém se objeví nebezpečné síťové napětí 230V v důsledku možnosti průrazu nedostatečné izolace mezi primární a sekundární částí výrobku,“ uvedla inspekce.

Výrobek pochází z Číny, jeho distributorem je společnost Quikset z Plzně. Podle ČOI není označen povinnými údaji o čísle typu či dávky, sériovým číslem nebo jiným prvkem umožňujícím jeho identifikaci, povinnými údaji o obchodním jméně a adrese pro doručování výrobce, případně dovozce.

ČOI zakázala nabíječku na českém trhu prodávat. „Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na ministerstvu průmyslu a obchodu a informace o něm byly zveřejněny v systému Safety Gate,“ dodala inspekce.

ČOI loni uskutečnila 22 tisíc kontrol, nedostatky zjistila téměř u poloviny

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám