Hlavní obsah

Budvaru stoupl zisk o desetinu na 305 milionů korun

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budějovický Budvar loni zvýšil zisk po zdanění o necelých 10 procent na 305 milionů korun. Čistý obrat překročil druhým rokem po sobě tři miliardy korun. Desítky milionů korun podnik ztratil kvůli omezení gastronomických provozů při koronavirové krizi. Vyplývá to z výroční zprávy.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Článek

Výstav stoupl o 3,1 procenta na 1,73 milionu hektolitrů piva, což bylo nejvíc za 125 let existence pivovaru.

„Rok 2020 hodnotíme jako úspěšný, a to i přes veškeré problémy způsobené zejména pandemií covidu-19. Pokračovali jsme v naší strategii, dosáhli jsme opět rekordního prodeje s jeho velmi dobrou projekcí do hospodářského výsledku,” uvedl ředitel Budvaru Petr Dvořák.

Budvar v Británii kvůli brexitu zvyšuje zásoby baleného piva

Ekonomika

Pivovar se 670 zaměstnanci prodal loni více baleného piva a méně sudového. Vyšší poptávky po baleném pivu, zapříčiněné pandemií, využil Budvar zejména v Německu, kde meziročně zvýšil prodeje. Export se celkově na výstavu podílel ze 69 procent. V Česku mu podle výroční zprávy pomohlo k dobrým výsledkům i to, že začal prodávat balený hořký ležák Budvar 33.

Výše odpisů dosáhla loni 309 milionů korun. Provozní zisk klesl o 1,75 procenta na 332,1 milionu korun. Zisk před zdaněním stoupl meziročně o 2,3 procenta na 371,9 milionu korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám