Hlavní obsah

Po Ronaldovi odmítl sponzora i Pogba. Praktikujícímu muslimovi vadilo pivo

Novinky, bož

Letošní fotbalové mistrovství Evropy nepřeje partnerským nápojům. Po Portugalci Cristianu Ronaldovi, který v pondělí na tiskové konferenci odmítl pózovat s lahvemi Coca-Coly, se v úterý k podobnému gestu uchýlila i francouzská hvězda Paul Pogba. Praktikujícímu muslimovi nebylo po chuti, že by měl být spojován s nizozemským pivem Heineken.

Foto: Matthias Hangst, Reuters

Paul Pogba bere svou víru velmi vážně.

Článek

Osmadvacetiletý fotbalista, který v anglické Premier League hájí barvy Manchesteru United, je znám striktním přístupem ke své víře, kterou přijal v roce 2019. Islám mu zakazuje požívání alkoholických nápojů.

Britský Daily Mirror si však všiml, že organizátoři před Pogbu po úterním zápase s Německem, který Francie vyhrála 1:0, postavili lahev nealkoholického piva. Nicméně i nealkoholická piva mohou v Evropské unii obsahovat do půl procenta alkoholu.

Láhev s Heinekenem sice Pogba schoval pod stůl, na rozdíl od Ronalda mu naopak Coca-Cola nevadila. Navíc jeho gesto ve srovnání s portugalskou hvězdou působilo nenápadně a nenuceně.

Ronaldo pohnul akciemi Coca-Coly. Pořád jsou ale blízko letošních maxim

Ekonomika

V případě Ronalda si média také všímala následných pohybů akcií Coca-Coly, jejichž cena začala klesat.

Akcie Heinekenu naopak od zahájení středečního obchodování na amsterdamské burze posilují. Před druhou hodinou odpoledne SELČ připisovaly 1,5 procenta na 99,64 eura za kus.

Reklama

Výběr článků

Načítám