Hlavní obsah

Benzin i nafta za týden mírně zlevnily

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku za poslední týden dále zlevnily. Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 klesla od minulého týdne o pět haléřů na 27,96 koruny za litr. O devět haléřů zlevnil i litr nafty na 27,46 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

Litr benzinu je aktuálně o 4,75 koruny levnější než před rokem, litr nafty za stejnou dobu zlevnil o 4,36 koruny.

Ceny pohonných hmot v Česku přitom rostly zhruba od poloviny května. Více než dvouměsíční růst se následně zastavil na konci července a od té doby ceny opět klesají.

Nejlevněji natankují řidiči v Ústeckém kraji. Litr benzinu tam v průměru vyjde na 27,53 koruny, litr nafty se u tamních čerpacích stanic prodává za 27,05 koruny.

Norský ropný fond se propadl do ztráty, čeká další výkyvy na trzích

Ekonomika

Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze. Litr benzinu v metropoli vyjde průměrně na 28,60 koruny, zatímco za litr nafty tam řidiči zaplatí 28,38 koruny.

Ceny ropy ve středu klesaly. Krátce po 17:10 SELČ vykazovala cena severomořské ropy Brent pokles o necelé jedno procento na 45,03 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ve stejnou dobu ztrácela 0,8 procenta na 42,53 dolaru za barel.

Zpráva amerického vládního úřadu pro informace z energetiky EIA ukázala, že zásoby ropy v USA minulý týden klesly o 1,6 milionu barelů. Analytici v anketě agentury Reuters čekali pokles o 2,7 milionu barelů.

Kromě zásob ropy se snížily také zásoby benzinu. Zásoby ropných destilátů se naopak zvýšily.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 19. srpnu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám