Hlavní obsah

Bank of America téměř ztrojnásobila čtvrtletní zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Finanční ústav Bank of America v prvním čtvrtletí letošního roku téměř ztrojnásobil zisk na 2,81 miliardy dolarů (zhruba 60 miliard Kč) z 1,02 miliardy dolarů před rokem. Oznámila to v pondělí banka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Dodala, že úvěrové ztráty byly kompenzovány nárůstem tržeb v důsledku převzetí rivala Merrill Lynch a jednorázovým příjmem z prodeje akcií čínské společnosti China Construction Bank.

Čisté tržby se ve čtvrtletí více než zdvojnásobily na 35,76 miliardy dolarů. Firma však rovněž zvýšila rezervy na úvěrové ztráty na 13,38 miliardy dolarů z 8,54 miliardy v posledním čtvrtletí loňského roku, napsala agentura Reuters.

"Vypadá to, že Bank of America se očišťuje a že pokračuje v dobrém fungování," uvedl analytik Tim Ghriskey z investiční firmy Solaris Asset Management. Upozornil však, že prvotní reakce akciového trhu na výsledky je negativní, a to zřejmě kvůli vysokým rezervám na špatné úvěry.

Výsledky podle agentury Reuters pravděpodobně nezmírní výzvy k odchodu generálního ředitele Kennetha Lewise. Ten se dostal pod tlak kvůli převzetí banky Merrill Lynch. To akcionáři schválili dříve, než se dozvěděli o vysokých ztrátách přebíraného podniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám