Hlavní obsah

Zraněnému vojákovi zaplatí nemocniční poplatky armáda

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vojáci, kteří se zranili při výkonu služby, jsou osvobozeni od placení poplatků v nemocnicích, takže těžce zraněný bojovník, který byl ve středu převezen z Afghánistánu do pražské Ústřední vojenské nemocnice, sice musí nemocniční poplatky zaplatit, ale budou mu armádou nahrazeny.

Článek

„Skutečností tedy je, že voják je povinen regulační poplatky hradit, jsou mu však následně v rámci této náhrady ministerstvem obrany proplaceny,“ řekl Právu Jan Pejšek z tiskového oddělení ministerstva.

Ministryně obrany Vlasta Parkanová v pátek in memoriam povýšila do hodnosti poručíka vojenského policistu Milana Štěrbu, který v pondělí zemřel při útoku sebevražedného atentátníka na jihu Afghánistánu.

Také mu udělila Záslužný kříž nejvyššího stupně. Jeho ostatky byly v pátek večer převezeny z Kábulu do Kbel. Ve vojenském speciálu letěl také náčelník generálního štábu Vlastimil Picek, který byl navštívit české vojáky v Afghánistánu. Letounem se vrátil i voják, který z útoku vyvázl s lehkým zraněním.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám