Hlavní obsah

Žena v Brně si sama dělala antigenní test, začala silně krvácet

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ve fakultní nemocnici sv. Anny v Brně je hospitalizovaná žena po operaci zadní části dutiny nosní. Sama si prováděla antigenní test. Bohužel tak nešťastně, že si způsobila poranění zadní části dutiny nosní s rozsáhlým krvácením.

Foto: Nemocnice sv. Anny v Brně, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„To si bohužel vyžádalo i chirurgické řešení situace,“ uvedla primářka Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Pavla Urbánková.

Podle ní může při odběru dojít k poranění dutiny, proto by odběr měli provádět pouze odborníci.

Antigenní testy odhalují tisíce bezpříznakových nákaz

Domácí

„K poranění dutiny nosní může dojít při každém nešetrně provedeném odběru. Pokud někdo nedodrží jasně stanovená pravidla bezpečného odběru, může dojít k poranění sliznice nosní. Velká četnost prováděných testů zvyšuje pravděpodobnost toho, že stěr bude proveden nedostatečně odborně edukovanou a zacvičenou osobou, což zvyšuje riziko možného poranění,” dodala Urbánková.

Antigenní testy jsou velmi rozšířené, testují s nimi firmy, dají se koupit v lékárně. Provádí se zavedením tyčinky do nosu. Že lidem při odběru vyhrknou slzy, se považuje za běžný projev odběru.

Reklama

Výběr článků

Načítám