Hlavní obsah

Žena porodila jen pár metrů před nemocnicí v Motole

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do nemocnice zbývalo už jen pár metrů, ale nestihli to. Žena porodila ještě v dodávce před pražským Motolem. Dítěti pomohli na svět záchranáři středočeské záchranné služby, kteří tady chvíli předtím vyložili pacienta.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po předání pacienta zůstala posádka hostivické rychlé zdravotnické pomoci stát v místě určeném pro sanitní vozy a záchranářka si začala jako obvykle v sanitě vše po výjezdu srovnávat a uklízet. Vtom uslyšela křik. Vyběhla s kolegou ze sanitky ven a viděli muže, který křičel, že jeho žena začíná rodit,“ popsala čtvrteční situaci mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Muž je dovedl k ženě, která ležela na podlaze jejich dodávky. „Nebyl čas na transport rodičky ani ten malý kousek ke dveřím nemocnice. Záchranářka pomohla krásné holčičce na svět sama,“ dodala mluvčí Effenbergerová.

Teprve po narození a zajištění nezbytné péče a tepelného komfortu obou pacientek je záchranáři předali do péče kolegům motolské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám