Hlavní obsah

Další protest s traktory v Praze: Najíždět začnou ve čtvrtek časně ráno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při čtvrtečním protestu zemědělců by mělo Prahu blokovat několik stovek kusů techniky. Účastníci do metropole přijedou časně ráno, popsala v úterý policie.

Foto: Novinky, Mapy.cz

Zemědělci chtějí přijet s technikou do Prahy, červeně jsou vyznačené možné příjezdové trasy

Článek

Do metropole se chystají stovky zemědělců z různých koutů České republiky. Policie na webu uvedla, že zemědělci chtějí přijet s technikou do Prahy ze směru od Vestce, Kněževsi, Jesenice, Nové vsi II a Letňan.

Na dotaz Novinek policisté specifikovali, že jde o místa, kudy by měli zemědělci projíždět. Přesná trasa zatím známá není.

„Nájezd techniky se očekává okolo 6. hodiny ráno a následně mají protestující v plánu jezdit okolo Letenských sadů po trase nábřeží Edvarda Beneše, Chotkova, Milady Horákové, Veletržní, Dukelských Hrdinů a dál po nábřeží k Úřadu vlády ČR. Tento okruh by měli účastníci shromáždění projíždět do 11 hodin a následně se přesunout před Úřad vlády ČR, kde by měli být do 13.30 hodin,“ uvedli policisté, kteří varovali před možnými komplikacemi v dopravě.

Foto: Novinky, Mapy.cz

Zemědělci chtějí přijet s technikou do Prahy, ve městě plánují kroužit kolem Letenských sadů

Protestní akci svolali na čtvrtek představitelé Agrární komory a Zemědělského svazu. Protestní jízdu Prahou podpořili i zástupci Společnosti mladých agrárníků a Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů.

Česko: Země, kde vám ukradnou i demonstraci

Domácí

Zemědělci mají na vládu pět požadavků. Chtějí podporu zaměstnanosti na venkově, nekrácení podpory pro životní pohodu zvířat a národních dotací, dále vrácení zdanění půdy na úroveň před konsolidačním balíčkem, případně nedanění evropských provozních dotací. Čtvrtým požadavkem je, aby vláda aktivně hájila zájmy českých zemědělců ve vazbě na obchodní dohodu s Ukrajinou, a posledním požadavkem maximální možné navýšení mimořádné pomoci zemědělcům, pokud to Evropská komise umožní.

Zemědělci protestovali už v polovině února, tehdy se rozdělili na dva tábory, z nichž každý měl svou akci v jiný den. I tehdy došlo k blokování metropole zemědělskými stroji.

Policie uvedla, že na čtvrteční akci budou dohlížet desítky policistů, kteří se budou snažit, aby byla doprava co nejplynulejší. „V pohotovosti budou i kolegové z antikonfliktního týmu a pořádkové policie. Při přípravě opatření komunikujme jak se svolavatelem, tak i s dalšími subjekty, jako jsou například Magistrát hlavního města Prahy nebo pražský dopravní podnik,“ doplnila policie.

Zemědělci opět přijedou s traktory do Prahy

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám