Hlavní obsah

Zeman: Škromach by byl velmi dobrý předseda ČSSD

Právo, Naďa Adamičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý předseda ČSSD Miloš Zeman v rozhovoru pro středeční Právo řekl, že dosavadní místopředseda strany Zdeněk Škromach by byl velmi dobrý předseda strany. Také uvedl, že nová vláda je téměř nevyjednatelná.

Článek

Jiřího Paroubka jste několikrát kritizoval, takže nezbývá než se zeptat, zda byste byl pro změnu vedení soc. dem.?

To rozhodnou delegáti sjezdu a já už jsem jasně řekl po tiskové konferenci Jiřího Paroubka na moji adresu, že se sjezdu nezúčastním.

Jak by se vám líbil v čele strany její dosavadní místopředseda Zdeněk Škromach?

To je opět věcí delegátů sjezdu.

To sice chápu, ale řekl jste, že jste ochoten hovořit o svých soukromých názorech, a na něj se teď ptám.

Můj názor samozřejmě je, že Zdeněk Škromach by byl velmi dobrý předseda strany, ale znovu opakuji, že je to otázka delegátů sjezdu, a právě proto, abych nikoho neovlivňoval, tak na sjezd nepojedu.

Spekuluje se o tom, hlavně kvůli oněm návštěvám, které u vás na Vysočině neberou konce, že byste mohl být tím člověkem, který bude jednat o sestavení nové vlády.

Myslím, že je mnoho lidí, kteří mají zájem stát se takovými vyjednavači. Já nevyvíjím v tomto směru naprosto žádnou iniciativu. Tady na Vysočině je krásně, teď jsem prožil nádherné babí léto a daleko víc mě baví číst zajímavé knihy a být v přírodě, než vyjednávat téměř nevyjednatelné.

Když říkáte, že nová vláda je téměř nevyjednatelná, jak byste si ji vy představoval, aby byla vyjednatelná?

Měl jsem zpočátku shodný názor s Jiřím Paroubkem, když jsme oba dva po volbách doporučovali vládu odborníků. Jiří Paroubek mezitím tento názor změnil, já jsem si ho zachoval.

Z toho plyne, že jste si zachoval také názor, podle kterého velká koalice není dobré řešení?

V mém případě to platí.

Celý rozhovor čtěte ve středečním Právu

Reklama

Související články

Zeman: ČSSD byla poražena

Bývalý předseda ČSSD Miloš Zeman v rozhovoru pro středeční Právo tvrdí, že ČSSD byla v senátních a komunálních volbách poražena. Soc. dem. by podle něj neměla...

Výběr článků

Načítám