Hlavní obsah

Zeman se chystá na jednání vlády, vyjádří se k rozpočtu

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman se chystá na nadcházející jednání vlády, aby se vyjádřil k přípravě státního rozpočtu. V pondělí to novinářům řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který se se Zemanem sešel na Hradě. Kromě rozpočtu spolu řešili například i migrační krizi či otevření pobočky Bank of China v Praze.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Prezident republiky navštíví příští jednání vlády a bude se účastnit zahájení projednávání zákona o státním rozpočtu,“ informoval Sobotka.

Vláda se na svém jednání příští týden vrátí k návrhu státního rozpočtu poté, kdy ho ministr financí Andrej Babiš (ANO) individuálně projednával s jednotlivými členy vlády.

„Předpokládám, že pan prezident se vyjádří ke stávající fázi přípravy. Shodli jsme se na tom, že za pozornost z hlediska výdajů státu v příštím roce určitě stojí to, abychom měli dostatek finančních prostředků na zajištění bezpečnosti zejména tváří tvář těm krizím, kterým EU čelí,“ sdělil Sobotka.

Další rozpočtovou prioritou je otázka podpory investic z hlediska hospodářského růstu.

Sobotka se Zemanem mluvil také o migrační krizi či otevření pobočky Bank of China v Praze. „Vidím to jako velmi dobrý, pozitivní a konkrétní výsledek toho obratu ve vztahu k Číně. Myslím, že pobočka Bank of China posílí možnosti vzájemného obchodu," řekl Sobotka s tím, že je šance, že tato banka může pomoci expanzi českých firem s jejich výrobky a službami v Číně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám