Hlavní obsah

Zeman jmenoval nové ministry

Novinky, jas
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v úterý na Pražském hradě jmenoval Marii Benešovou novou ministryní spravedlnosti, Karla Havlíčka ministrem průmyslu a obchodu a Vladimíra Kremlíka ministrem dopravy. Zároveň jmenoval ministryni financí Alenu Schillerovou a Karla Havlíčka vicepremiéry.

Prezident Miloš Zeman jmenoval nové ministry Video: ČTK

 
Článek

Zeman novým ministrům pogratuloval a jejich předchůdcům poděkoval za vykonanou práci.

Benešovou Zeman upozornil na pomalost soudního řízení. „Za každým nedostatkem je třeba vidět člověka,” uvedl prezident s tím, že někteří soudci by mohli být nahrazeni pro nečinnost, neboť by to zrychlilo řízení.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová

Schillerové Zeman řekl, že bude hájit její boj o úspory v rozpočtu. Přikláněl by se pro odstranění výjimek z daňové soustavy.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO) s novými ministry. Vedle něj Marie Benešová, Vladimír Kremlík, Karel Havlíček a Alena Schillerová (všichni za ANO)

S Havlíčkem se prý Zeman shodl na podpoře jaderné energetiky. Věří proto, že se podaří úspěšně dotáhnout tendr na rozšíření tuzemských jaderných bloků. Tendr by neměl být zatěžován „ideologickými předsudky”.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu Karel Havlíček

Ministra dopravy prezident nabádal, aby se v ČR začaly stavět rychleji dálnice. Do těchto prací by se mohly podle Zemana zapojit i čínské firmy v čele s CITIC Group, která je podle něj připravena se na projektování dálnic podílet.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr dopravy Vladimír Kremlík

Reklama

Výběr článků

Načítám