Hlavní obsah

Zeman podpořil povinné očkování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman podpořil při jednání zemí Visegrádské skupiny (V4) povinné očkování proti covidu. Zeman je momentálně v izolaci, protože je koronavirem nakažen. Povinné očkování pro vybrané skupiny připravuje vláda v demisi premiéra Andreje Babiše (ANO), týkat by se mělo například zdravotníků či lidí starších šedesáti let.

Foto: Kancelář prezidenta republiky

Prezident Miloš Zeman při videokonferenci

Článek

„Všichni politici se bojí říci, že jediným řešením je povinné očkování, protože by ztratili hlasy. Já si to mohu dovolit, protože já už po deseti letech končím ve funkci prezidenta,” prohlásil při videokonferenci český prezident.

Zeman je očkován třemi dávkami a po převozu z Ústřední vojenské nemocnice na zámek v Lánech se u něj prokázala nákaza.

Zeman má covid, dostává monoklonální látky

Domácí

Na jednání zemí V4 prezident hovořil dále o migraci, která podle něj hrozí v souvislosti s ovládnutím Afghánistánu hnutím Tálibán. Ten Zeman jako již mnohokrát v minulosti označil za teroristickou organizaci.

Povinné očkování pro lidi 60+

O povinném očkování pak mluvil dopoledne i šéf Ústředního krizového štábu a ministr vnitra v demisi Jan Hamáček (ČSSD). „Připravuje se návrh vyhlášky o povinném očkování,” uvedl.

Týkat by se mělo zdravotníků, zaměstnanců v sociálních službách, pracovníků v integrovaném záchranném systému, a to včetně vězeňské složky, či lidí starších šedesáti let.

Vojtěch: Jiná možnost pro rizikové skupiny než povinné očkování není

Domácí

Epidemiologická situace je v České republice špatná. V týdnu se počty nových případů šplhají až téměř k 30 tisícům, roste také počet hospitalizovaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám