Hlavní obsah

Zelené do eurovoleb podpořil Rychetský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský podpořil Zelené v evropských volbách, oznámila novinářům mluvčí strany Kateřina Písačková. Lídryní kandidátky strany je aktivistka za ženská práva Johanna Nejedlová. Hlavním tématem strany ve volbách je modernizace výrobních procesů a boj za rovná práva.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pavel Rychetský

Článek

„Jsme nová generace politiků a političek. Stejně jako většina občanů a občanek vnímáme, že se současná politická reprezentace vyčerpala. Jak vládní, tak opoziční. Lidi v ČR chtějí žít v úspěšné, evropské, konkurenceschopné zemi. Vidíme, že toho naši politici nejsou schopni dostát,“ uvedla Nejedlová.

Strana jde do evropských voleb mimo jiné s cílem navýšit společný evropský rozpočet. Podpořit chtějí rozvoj strategických odvětví, jako je výroba a vývoj elektrolyzérů, baterií a čipů a rozvoj recyklace.

Zelení budou usilovat o ukončení těžby fosilních paliv. Naopak chtějí podpořit obnovitelnou energii.

Nebudu váhat jim dát svůj hlas. Kandidátku vede Johanna Nejedlová, které si vážím za její práci na poli lidských práv
Pavel Rychetský

Za další hlavní téma vnímají rovná lidská práva. „Je to boj, který stále nekončí. Chci usilovat o lepší ochranu práva před sexuálním násilím. Chceme právo na bezpečnou interrupci,“ dodala Nejedlová s tím, že by se právo na bezpečnou interrupci mělo dostat do Charty základních práv EU.

„Pavel Rychetský Johanně Nejedlové vyjádřil podporu a bude letos volit právě Zelené, z čehož máme velkou radost,“ uvedla Písačková.

„Nebudu váhat jim dát svůj hlas. Kandidátku vede Johanna Nejedlová, které si vážím za její práci na poli lidských práv,“ citovala Nejedlová vyjádření Rychetského.

Volby do Evropského parlamentu se konají od 7. do 9. června. Češi volí v pátek a sobotu 7. a 8. června do 21 křesel z celkového počtu 720. Celkem v Česku kandiduje 30 politických subjektů.

„Žeru maso.“ Kampaň Agrární komory schytává kritiku

Ekonomika

Související články

Výběr článků

Načítám