Hlavní obsah

Závěr jara bude zamračený s dešti a bouřkami

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do půli června nebude slunce příliš k mání. Podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu je třeba se připravit na bouřky a častější deště. Už v nejbližších dnech se ale teploty vyšplhají na letních 25 stupňů Celsia.

Článek

Do konce týdne bude obloha polojasná, přechodně se objeví mraky s občasným deštěm nebo přeháňkami, místy se už vyskytnou bouřky. V noci se budou v průměru teploty pohybovat od sedmi ke 13 stupňům Celsia, přes den od 19 k 25 stupňům.

Příští týden přejde na většinu území velká oblačnost, kterou budou provázet občasné deště nebo přeháňky, bouřky ale jen ojediněle. Noční teploty se očekávají mezi třetím a devátým stupněm, přes den se budou pohybovat v intervalech od 13 do 19 stupňů Celsia.

Obdobně by mělo být až do konce května. Převažovat bude oblačno, na některých místech se občas objeví deště nebo přeháňky. Bouřek bude postupně s koncem měsíce přibývat. Teploty budou pozvolna narůstat, noční se vyšplhají k rozmezí šest až 12 stupňů Celsia, denní maxima v závěru května se očekávají kolem 20 až 26 stupňů.

Prvních červnových deset dní bude nadále oblačno s občasnými dešti a bouřkami. Až v závěru období se začne vyjasňovat a srážky už budou jen ojedinělé. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi sedmi a 13 stupni, denní pak mezi 19 a 23 stupni Celsia.

Výhled počasí do 20.6
dekádapočasídenní teploty
10 - 20.5oblačno s deštěm a přeháňkami, ojediněle bouřky13 - 19 stupňů
21.5 - 30.5oblačno s deštěm, přeháňkami a bouřkami20 - 26 stupňů
31.5 - 10.6oblačno s občasnými dešti a bouřkami19 - 23 stupňů
Čtěte také: Golfský proud má pomocníka
Poslední výzkumy ukazují, že Evropu doba ledová zatím nečeká.
Více se dočtete ve čtvrtek v deníku Právo (příloha Café).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám