Hlavní obsah

Zastupitelé Zlínského kraje schválili ve sporu o pozemek dohodu s Unimex Group

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastupitelé Zlínského kraje schválili ve sporu o pozemek ve Zlíně-Malenovicích dohodu o narovnání se společností Unimex Group. Kraj na základě ní zůstane vlastníkem pozemku, který od firmy koupil v květnu 2020. Nemusí jej navíc využít výhradně pro výstavbu nové nemocnice, jak stanovila kupní smlouva uzavřená předchozím vedením kraje.

Foto: Zlínský kraj, PR

Vedení Zlínského kraje představilo 14. února 2019 ve Zlíně koncept nové krajské nemocnice (vizualizace na snímku), jejíž výstavbu zvažuje ve Zlíně-Malenovicích. Oproti současnému fungování zlínské Krajské nemocnice T. Bati (KNTB) ve Zlíně by měla rozšířit škálu medicínských zákroků.

Článek

Kraj na základě uzavřené dohody zaplatí firmě deset milionů korun, řekl novinářům hejtman Radim Holiš (ANO).

Pro hlasovalo 27 ze 41 zastupitelů, kteří se jednání zúčastnili.

„Pro kraj je desetimilionové vyrovnání s Unimexem velmi výhodným řešením, v podstatě jde o investici do majetku kraje, který bude dál nabývat na hodnotě,“ uvedl Holiš.

Plochu o velikosti 942 metrů čtverečních v takzvané malenovické zóně koupilo hejtmanství od Unimex Group zhruba za 1,55 milionu korun.

Kraj pod vedením dřívějšího hejtmana Jiřího Čunka (KDU-ČSL) plánoval v místě postavit novou krajskou nemocnici. Podmínkou Unimex Group bylo to, že pozemek poslouží pro stavbu nemocnice.

Nové vedení kraje však projekt nové nemocnice odložilo, krajští zastupitelé před dvěma lety schválili prodloužení investičního záměru na nemocnici ve Zlíně-Malenovicích do roku 2040.

„Předpokládám, že přijdeme v nejbližší době, myslím si, že do konce roku, s tím, jak budeme v zóně pokračovat,“ řekl Holiš.

Nemocnice by mohly některé pomůcky používat opakovaně

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám