Hlavní obsah

Zaměněná děvčata budou na Vánoce u nepravých rodičů

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘIBYSLAVICE/ JABLOŇOV

Nikola a Veronika, narozené a zaměněné v třebíčské porodnici loni 9. prosince, stráví narozeniny i Vánoce u svých nepravých rodičů a k výměně dojde nejdříve na Nový rok. Právu to nezávisle na sobě potvrdili oba tatínkové, Jan Čermák a Libor Broža.

Článek

Holčičkám přinese absurdní situace příjemný bonus: dárky dostanou z obou stran.

"Kolem termínu narozenin si obě holky prostřídáme po dni, abychom tu jednu svíčku oslavili všichni. Jeden den budou u Čermáků, další den u nás. Do té doby budeme pokračovat ve výměnách podle potřeby jako dosud," shrnul praxi, aktuálně přerušenou 14denní nemocí na obou stranách, Libor Broža. Nikola i Veronika, které se poprvé setkaly na začátku října, již podle něj zvládly i nepřetržitou čtyřdenní adaptaci na nové prostředí.

Podle Jana Čermáka se rodiny dohodly, že kvůli klidným Vánocům ponechají stav jak je a definitivní výměna proběhne až po svátcích. Aspoň Štědrý den by ale podle Libora Broži mohly rodiny strávit společně. "V tomto ohledu si člověk nemůže ale nic plánovat definitivně, vždycky bude záležet na aktuálním stavu," upozornil opatrnější Jan Čermák.

Stejně se staví i k definitivní výměně na Nový rok, který by mohl být podle Libora Broži symbolickým datem začátku něčeho nového. Po tomto aktu by se ale na radu psychologa rodiny alespoň měsíc neměly vidět vůbec, a tak skutečná výměna se odehraje pouze v případě, že bude jisté, že maminky takovou transakci unesou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám