Hlavní obsah

Za podezřelé hospodaření hrozí exposlankyni Volfové odvolání

Právo, ČTK, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pokud bývalá poslankyně Jana Volfová (ČSSD) nerezignuje na post ředitelky střední školy pro administrativu EU a technického učiliště v Praze 9, bude v úterý o jejím odvolání jednat městská rada. Právu to potvrdil radní Jan Slezák (ČSSD). Důvodem jsou závažná pochybení při výuce i při nakládání se statisícovými dotacemi.

Foto: Archiv, Právo

Exposlankyně ČSSD Jana Volfová

Článek

Dosavadní prošetřování totiž prokázalo, že ve škole byly porušovány některé předpisy pro výuku. Ve středu se do budovy vypravila i Česká školní inspekce a auditoři z magistrátu. Výsledky hloubkové kontroly lze podle Slezáka očekávat do tří čtyř týdnů.

Inspekce, která se zaměří např. na dodržování rozvrhu nebo přestávek, by je měla znát do úterý. "Mám z toho smíšené pocity," zhodnotil uplynulé dění ve škole Slezák, který s Volfovou komunikoval jen po telefonu, neboť ředitelka onemocněla. Právu se ji nepodařilo zastihnout. Její mobil stále hlásil, že volaný účastník je dočasně nedostupný.

"Učni, kteří v devátém ročníku vykonávají praxi, nedostávají odměny za produktivní práci, což je porušení vyhlášky," zmínil Slezák jednu z výtek. Problémy jsou i v další pedagogické činnosti, například jsou špatně plánované přestávky, dodal.

Chybí inventarizace i peníze

Magistrátní úředníci zkoumají využití grantu 700 000 korun, který škola dostala od města na vznik internetového klubu. "Ve vyúčtování grantu se objevily některé doklady, které tam nepatřily," uvedl radní. Zjistilo se, že škola nakoupila za více než 82 000 korun knihy, které tam však nejsou, dodal. Kontroloři podle něj dále zjistili, že škola k polovině prosince neuzavřela inventarizaci, což měla.

Přišli také na manažerskou smlouvu, která tam podle předběžných zjištění nemá co dělat, uvedl radní. Podle některých informací byla uzavřena s člověkem, který byl asistentem Volfové ve Sněmovně. Volfová už dříve uvedla, že je přesvědčena o tom, že magistrátní kontrola ve škole pochybení nezjistí.

Za dobu, co je ředitelkou, bylo ve škole sedm různých prověrek a žádná z nich nic nenašla, řekla v pondělí ČTK. Konkrétně internetový klub podle Volfové v omezené míře fungoval. Plný provoz prý zahájí v nejbližší době po výměně oken v místnostech, kde bude umístěn. Slezák však sdělil, že podle jeho informací klub nefungoval vůbec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám