Hlavní obsah

Výuka na filozofické fakultě je zrušená do konce zimního semestru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy zrušila výuku do konce zimního semestru, tedy do 12. ledna 2024, vyplývá to z informací pro studenty, které má k dispozici ČTK.

Foto: Petr Horník, Právo

Pietní místo na filozofické fakultě

Článek

Samotná budova filozofické fakulty na náměstí Jana Palacha bude zavřená minimálně do konce ledna, vedení univerzity nyní intenzivně řeší otázku vhodného posílení bezpečnostních prvků – tyto informace byly zveřejněny po dnešním jednání Ústředního krizového štábu Univerzity Karlovy.

Výuka na ostatních fakultách zůstává zachována v běžném režimu, je ovšem doporučován „citlivý přístup s ohledem na uplynulé tragické události“. Zkouškové období na filozofické fakultě by mělo proběhnout podle harmonogramu, tedy od 15. ledna do 18. února. Atestace ovšem mají být dobrovolné. „Chceme vás ujistit, že i kdybyste nezískali za zimní semestr ani jeden kredit, budete moci v klidu pokračovat ve svém dalším studiu a v budoucnosti studium úspěšně dokončit,“ uvedla fakulta.

FOTO: Pieta za oběti týden poté

Domácí

Dobrovolné by mělo být i skládání státních závěrečných zkoušek. „Neúčast na státních závěrečných zkouškách v lednu a únoru 2024 u nikoho neohrozí možnost v klidu a úspěšně dokončit studium. Studenti přihlášení ke státním závěrečným zkouškám, kteří je nebudou chtít nyní vykonávat, budou omluveni,“ dozvěděli se studující. Další informace by se měli dozvědět ještě do konce roku.

V týdnu od 8. ledna mohou vyučující zorganizovat setkání se studenty, kdy účelem ovšem nemá být výuka, i tato setkání budou dobrovolná. Jak studujícím, tak zaměstnancům nabízí fakulta účast na skupinové psychologické podpoře. První setkání se uskutečnila včera a dnes, další jsou naplánovaná na leden.

GIBS prověřuje zásah na filozofické fakultě

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám