Hlavní obsah

Vysoké školy dostanou v září 260 miliónů, slíbila Valachová

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přidáno by od září měli dostat také vysokoškolští učitelé. Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) při příchodu na středeční jednání vlády řekla, že vysoké školy dostanou požadovaných 260 miliónů korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně školství Kateřina Valachová

Článek

Valachová se prý na částce dohodla se šéfem státní kasy Andrejem Babišem (ANO). „260 miliónů uvolníme pro vysoké školy, to je ten dluh, který napadají, že jim tato částka chyběla v letošním roce pro dorovnání pedagogické práce na vysokých školách,“ uvedla Valachová.

Peníze by se měly odrazit v ohodnocení učitelů. „Učiním takové kroky, aby bylo postaveno najisto, že oněch 260 miliónů korun pocítí učitelé v rámci fakult,“ podotkla ministryně.

Vláda v červnu schválila zvýšení peněz na platy učitelů o osm procent, z čehož půjde šest procent na tarifní složku. Původně si měli učitelé přilepšit od příštího roku, vyšších platů se ale nakonec dočkají už v září. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministryně školství Kateřina Valachová

Nepedagogičtí pracovníci ve školách by si měli polepšit o pět procent, z toho čtyři procenta by měla jít do pevné složky.

Reklama

Související články

Platy učitelů se zvýší o osm procent

Učitelům vzrostou od příštího roku platy o osm procent, dalším zaměstnancům veřejného sektoru pak o pět procent. Ve středu se na tom shodla vláda, uvedl na...

Výběr článků

Načítám