Hlavní obsah

Výluka metra na trase A dopravu zatím nekomplikuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský dopravní podnik v souvislosti s výlukou metra mezi stanicemi Můstek a Dejvická ve čtvrtek v metropoli nezaznamenal žádné dopravní komplikace. Uvedla to jeho mluvčí Tereza Krásenská. Lidé ale častěji telefonovali do informačního centra podniku s dotazy na provoz metra. Výluka na části trasy A potrvá do neděle, důvodem je oprava výhybky na Náměstí Míru.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Linka A pražského metra

Článek

Jako náhradní doprava slouží dvě tramvajové linky 25 a X-A, které jezdí v intervalu pět až deset minut. Omezení dopravy se podle odhadů dopravního podniku dotkne asi 70 000 cestujících.

Mezi stanicemi Depo Hostivař a Náměstí Míru jezdí metro stejně jako v běžném provozu po obou kolejích, v úseku Náměstí Míru – Můstek jedou soupravy kyvadlově po jedné koleji. Interval mezi jednotlivými soupravami je deset minut.

Náhradní linka X-A jezdí po trase Divoká Šárka – Dejvická – Hradčanská – Malostranská – Staroměstská – Národní třída – Václavské náměstí a přes náměstí Republiky zpět. Tramvaj 25 je odkloněna z Vypichu po stejné trase jako X-A, ale opačným směrem.

Výluka neovlivnila ani dopravu v pražských ulicích. Podle pracovnice Dopravního informačního centra jsou v Praze menší dopravní komplikace pouze na Letné v souvislosti s opravou Letenského tunelu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám