Hlavní obsah

Vraťme děti do škol, požaduje demonstrace před ministerstvem školství

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před ministerstvem školství na Malé Straně se v pondělí odpoledne demonstruje za návrat dětí do škol. Spolu s iniciativou Vraťme děti do školy ji svolalo hnutí Trikolóra.

Demonstrace - Vraťme děti do školVideo: Novinky

 
Článek

Iniciativa, která vznikla loni v listopadu, požaduje obnovení prezenční výuky bez jakýchkoliv dalších podmínek v podobě povinného nošení roušek či povinného plošného testování. Jejími organizátorkami jsou tři matky mající dohromady osm potomků.

Před MŠMT nakonec kvůli maturitám zaplály stovky svíček

Věda a školy

Vedle jedné z nich vystoupí na demonstraci rovněž poslanec hnutí Trikolóra Václav Klaus ml.

Demonstranti chtějí poukázat především na to, že distanční vzdělávání nemůže suplovat prezenční výuku, neboť vedle kolektivu schází mnoha učňům i studentům nezbytná praxe. Zároveň poukazují na to, že děti a mladiství nejsou z hlediska nákazy koronavirem rizikovou skupinou a dlouhodobá omezení je psychicky poškozují. Děti ztrácí motivaci, chuť cokoliv dělat.

Maturanti by se mohli vrátit do škol v březnu, testovat se budou sami

Domácí

Představitelé vlády v posledních dnech začali hovořit o možném návratu studentů závěrečných ročníků středních škol na počátku března. Návrh ministerstva školství nicméně počítá i s pravidelným testováním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám