Hlavní obsah

Vondrák uvažuje o odchodu z ANO. Pavlovi dá hlas znovu

Hejtman Moravskoslezského kraje a místopředseda ANO Ivo Vondrák připustil, že uvažuje o odchodu z hnutí. Rozhodnout se hodlá na sněmu podle jeho průběhu. Uvedl to v rozhovoru pro Seznam Zprávy. Vondrák také zkritizoval projev šéfa ANO Andreje Babiše po prvním kole prezidentské volby a potvrdil, že znovu bude volit Petra Pavla.

Foto: Moravskoslezský kraj

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Článek

Vondrák v rozhovoru uvedl, že je se šéfem hnutí delší dobu „ve velkém stavu napětí“, vždycky ale prý následovalo „nějaké období smíru“. Na otázku ohledně možného odchodu z ANO připustil, že o tom přemýšlí.

„Samozřejmě, že o tom uvažuji. Není nás málo, kteří už vnímají tyto rozpory. A je otázka, jestli je hnutí ANO schopné se vrátit k tomu, co bylo na začátku,“ řekl s tím, že koncept strany jako liberálního hnutí oslovujícího občany napříč politickým spektrem nebyl vůbec špatný.

To, zda v ANO bude chtít dále setrvat, podle něj záleží na tom, jak se „budou věci dále vyvíjet“. Sám očekává, že si situace vyžádá svolání sněmu.

„A na tom sněmu budou hlasovat řadoví členové. Dostal jsem e-maily od lidí, kteří jsou i ve funkcích hnutí ANO, kteří mě podporovali ve smyslu, že vidí nějaké světlo na konci tunelu. Ale jestli nás bude dost, jestli to bude mít smysl, to je samozřejmě věc, která se ukáže,“ uvedl Vondrák.

Pokud by se ukázalo, že to je beznadějné, nemá podle něj setrvávání v ANO smysl.

Rebelie v ANO: Babiše na Hrad nebude volit ani jeho místopředseda Vondrák

Prezidentské volby

Vondrák, stejně jako třeba i primátor Ostravy za ANO Tomáš Macura, před prvním kolem prezidentských voleb uvedl, že nebude volit za hlavu státu svého stranického šéfa. To Vondrák zopakoval i nyní, bude volit Petra Pavla.

Zkritizoval také Babišovu povolební tiskovou konferenci, na níž se šéf ANO pustil do svého soupeře. „Myslím, že určitě nebyla povedená, ale je to možná nějaká volební strategie,“ uvedl Vondrák.

Budoucí prezident má mít podle něj noblesu. „To není cesta, kudy by se měla vést kampaň,“ dodal.

Babišův projev vyděsil i politology: Chce odradit voliče Pavla

Prezidentské volby

Tisková konference Andreje BabišeVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám