Hlavní obsah

Vondrák: Omlouvám se, že se Havlíček neomluvil za Babiše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezský hejtman a místopředseda ANO Ivo Vondrák se na sociálních sítích omluvil za výzvu šéfa hnutí Andreje Babiše před druhým kolem prezidentské volby, aby si na něj lidé vsadili. Zkritizoval zároveň, že tak nechtěl učinit v pondělí v televizi první místopředseda ANO Karel Havlíček.

Foto: Andrej Babiš/Twitter

Tweet Andreje Babiše s výzvou k sázkám

Článek

„Chápu, že vyjádření ostrakizovaného místopředsedy hnutí ANO nemá úplně tu váhu, ale musím se omluvit za výzvu předsedy hnutí, aby si na něj lidé vsadili. A omlouvám se především za to, že 1. místopředseda Karel Havlíček takto neučinil v debatě na ČT 24, kde tak mohl učinit,“ napsal Vondrák na Twitter.

Slovy o ostrakizaci narážel Vondrák na kritiku, která se na něj snesla za to, že sám Babiše nevolil, což avizoval veřejně.

Babiš před volbami vyzval lidi, aby na něj sázeli. „Byl jsem ve Fortuně, kurz je 12. Vsaďte si 1000 Kč a přijďte všichni volit, vyhrajete 12 000 Kč. Babiš vždycky pomáhá, za Babiše bude líp,“ napsal na Twitteru den před druhým kolem.

Vondrák: Jsem připraven dát funkci místopředsedy ANO k dispozici

Domácí

Po výzvě lidé na Babiše vsadili miliony korun, které prohráli. Šéf ANO sám po volbách uvedl, že své vítězství nečekal.

„Prognózy byly jasné a dopadlo to přesně podle nich. Takže ano, čekal jsem, že prohraju, ale mám radost z celkem 2 400 046 hlasů,“ řekl v rozhovoru pro MF Dnes.

Havlíček v pondělí v České televizi Babišovu výzvu k sázkám hájil s tím, že na ní nebylo vůbec nic špatného. Když ho šéf lidovců Marian Jurečka vybídl, zda by nestačilo uznat chybu a omluvit se, odmítl to.

„Já nevidím důvod, proč bychom se tady měli omlouvat za něco, co bylo myšleno ve velké nadsázce, notabene to nezpůsobilo žádné problémy,“ řekl Havlíček.

Anketa

Považujete Babišovu výzvu, aby si lidé vsadili na jeho vítězství, i když se nepovažoval za favorita, za důvod k omluvě?
Ano
72,7 %
Ne
27,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7471 čtenářů.

Vondrák, který už připustil odchod z vedení ANO, pod svým příspěvkem na Twitteru čelil dotazům, zda už si nerozjíždí vlastní kampaň. Moravskoslezský hejtman namítl, proč by se nemohl jen obyčejně lidsky stydět. Na poznámku ohledně svých dalších plánů pak uvedl: „Doufám, že si nemyslíte, že to zveřejním na Twitteru. To by byla hloupá šachová partie.“

Foto: Moravskoslezský kraj

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Je to hra, byla to nadsázka, vzkázal Havlíček lidem, kteří poslechli Babišovu výzvu

Prezidentské volby

Lidé vsadili na prezidentské volby přes půl miliardy Kč

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám