Hlavní obsah

Vondrák: Jsem připraven dát funkci místopředsedy ANO k dispozici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák je připraven dát na předsednictvu ANO k dispozici funkci místopředsedy hnutí. Řekl to v pondělí Radiožurnálu s tím, že by ale chtěl slyšet názory spolustraníků na směřování hnutí.

Foto: Moravskoslezský kraj

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Článek

Předsednictvo ANO by mělo zasednout 8. února. Vondrák, který v prezidentských volbách nepodpořil svého stranického šéfa Andreje Babiše, čeká, že se tam bude mluvit i o něm, a poznamenal, že funkce místopředsedy ANO pro něj není klíčová.

Na dotaz, jestli je tedy připraven nabídnout svůj post ve vedení hnutí, uvedl: „Ano, jsem připraven tuto funkci nabídnout, ale chtěl bych slyšet i ty názory ostatních, jak to vnímají oni,“ řekl.

Zmínil, že je člověk, který vyžaduje otevřenou diskusi a řešení témat, a že „je třeba si říct, kudy se bude hnutí ubírat“.

Občan Babiš? Havlíček chce, aby šéf ANO zůstal poslancem

Domácí

„Nemůžu říct, že bych měl nějakou většinovou podporu, ale myslím si, že je dost lidí, kteří vnímají, že hnutí ANO není to, co bývalo, když do něj vstupovali,“ poznamenal.

Podobně jako Vondrák Babiše nevolil ani ostravský primátor Tomáš Macura. I ten mluvil v rozhlase o potřebě probrat budoucnost hnutí.

„Upřímně řečeno, celá řada lidí z hnutí ANO nevolí Andreje Babiše, akorát mají strach to přiznat. Za rok jsou krajské volby, evropské volby, já nevím, co všechno, to je otázka jejich osobní statečnosti. Jsem pragmatik, v tomto ohledu připouštím, a dokonce tomu dávám větší pravděpodobnost, že se k nám mnoho lidí nepřidá. V tom případě by pro mě nebylo v hnutí místo,“ řekl.

Vondrák na dotaz, jestli i on ví o lidech z ANO, kteří mají strach přiznat, že nevolili Babiše, řekl: „Ano, můžu to potvrdit.“

Kalousek věští rozštěpení ANO

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám