Hlavní obsah

Volby ještě nezačaly a už se zkoumala údajná manipulace s hlasy

Právo, cis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kadaň

Ředitelka domova důchodců v Kadani na Chomutovsku Lenka Raadová (ODS) a zároveň kandidátka do krajského zastupitelstva manipulovala s hlasy klientů. Informaci poskytla údajná klientka domova tajemníkovi kadaňské radnice s tím, že senioři dostali jen jeden volební lístek pro volby do krajského zastupitelstva i do senátu. Raadová (ODS) se proti nařčení ostře ohradila.

Článek

„Nevím, proč tohle někdo dělá, co tím sleduje. Všichni senioři dostali kompletní sady, nikdo za ně nevybíral,“ řekla. A potvrdili to i klienti domova. „Dostal jsem všechny lístky a sám jsem si z nich vybral. K volbám chodím pravidelně, protože to je moje povinnost,“ řekl Novinkám například devětasedmdesátiletý Zdeněk.

Informaci o údajné manipulaci měla poskytnout klientka domova. Jenže pod jménem, kterým se představila, v žádném ze tří kadaňských zařízení nikdo nežije.

Komplikace pro důchodce

Radnice přesto zprávu nevzala na lehkou váhu a přijala opatření. Pro důchodce to však znamená komplikaci.

„Buď musí do volební místnosti, kam patří, nebo musí každý z nich zatelefonovat, aby k němu přišla komise s urnou. Kdyby si někdo nevymyslel tu nehoráznost s manipulací, přišla by komise s urnou automaticky, tak jako jindy,“ pokrčila rameny Raadová.

Nařčení nemá logiku 

Podle ní jde o pokus zdiskreditovat ji. „Ty lidi jsem neovlivňovala. Nikde tu není jediný leták, nepořádala jsem žádné mítinky. Chtěla jsem se vyvarovat právě takových nařčení,“ tvrdí.

Pikantní na udání je, že do Senátu měla seniorům doporučovat Josefa Maška (nez. za TOP 09), který stojí proti kandidátovi ODS, kterému by logicky měla podporu zajistit.

„Tomu moc nerozumím, jsem v opozici a patřím ke kritikům paní Raadové. Nevidím nejmenší důvod, proč by chtěla, aby klienti domova volili právě mě,“ pokrčil rameny Mašek.

Reklama

Výběr článků

Načítám