Hlavní obsah

Vojtěchův resort hlásí další nakažené. V karanténě jsou desítky lidí

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nákaza covid-19, kterou testy ve středu odhalily u hlavní hygieničky Jarmily Rážové, se při prověřování kontaktů na ministerstvu zdravotnictví potvrdila i u čtyř dalších lidí. Hygienici zatím zmapovali 157 takzvaně epidemiologicky závažných kontaktů. Ve čtvrtek to oznámil mluvčí pražské hygieny Zbyněk Boublík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová

Článek

„Prozatím bylo vyhodnoceno 157 takzvaně epidemiologicky závažných kontaktů, kterým jsou postupně nařizována karanténní opatření včetně indikací k absolvování testů,“ uvedl mluvčí s tím, že nově hygienici odhalili čtyři nakažené.

Hlavní hygienička Rážová má covid-19

Domácí

Z celkového počtu těchto „závažných kontaktů“ jde ve 125 případech o osoby z ministerstva, ve 23 případech o lidi z oblasti médií, v sedmi případech o pracovní kontakty a dva „vytrasovaní“ jsou osobní kontakty Rážové, přiblížil mluvčí strukturu osob, které se potenciálně mohly nakazit. Všichni tito lidé jdou do karantény.

Na ministerstvu zdravotnictví proběhla dezinfekce prostor a zaměstnanci byli instruováni, jak se mají za dané situace chovat.

Koronavirus má i šéf ÚZIS. Babiš měl při schůzce respirátor a do karantény nemusí

Koronavirus

V karanténě skončil i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), který v ní zůstává i poté, co ve středu absolvoval test s negativním výsledkem.

Koronavirus se naopak potvrdil u šéfa Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislava Duška.

Reklama

Výběr článků

Načítám