Hlavní obsah

Testování ve školách skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Testování žáků ve školách podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) po tomto týdnu skončí. Ministr to ve středu uvedl na jednání školského výboru s tím, že situace ve školách se nezhoršuje.

Foto: ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

V prvním termínu po zahájení školního roku minulý týden testy potvrdily 116 pozitivních případů nákazy. Data z druhého testování v pondělí se zatím vyhodnocují, ale již naznačují, že situace se ve školách nezhoršila.

Plošně bude dál platit nošení roušek ve společných prostorách škol. Ministr zdravotnictví to ve středu řekl na jednání sněmovního školského výboru. Nevyloučil zároveň, že by se časem mohly testy ve školách opět zavést na lokální úrovni.

Nákaza převažuje u středoškoláků. Druhé kolo testů dopadlo podobně jako to první

Domácí

Plošné screeningové testování ve školách stanovilo ministerstvo zdravotnictví na 1. či 2. září, a dále na 6. a 9. září. V celé zemi je podle statistik ministerstva školství asi 4200 základních a 1280 středních škol, 1. září do nich nastoupilo na 1,4 milionu dětí.

V úterý testy odhalily 588 nových případů, což je nejvíce za několik měsíců. Stoupá rovněž průměrná týdenní incidence na 100 000 obyvatel, která je aktuálně na 21 případech. Reprodukční číslo dosáhlo hodnoty 1,48, což značí zrychlování epidemie.

Babiš: Počet nakažených dál poroste. Opatření ale budou lokální

Domácí

Vláda tvrdí, že plošné uzávěry již nebudou. Opatření by měla mít lokální charakter.

V souvislosti s covidem v ČR doposud zemřelo 30 408 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám