Hlavní obsah

Vojtěch nechá Arenbergera v čele vinohradské nemocnice. Počká na výsledek kontroly

Jan Menšík, Novinky, Jan Menšík

Staronový ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) zatím neplánuje odvolat z funkce ředitele Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a svého předchůdce Petra Arenbergera. Chce počkat až na výsledek kontroly. Arenberger si taky musí požádat o bezpečnostní prověrku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch oznamuje rezignaci

Článek

„Já bych vyčkal na výsledky kontrol, které byly v nemocnici nařízeny, pak bych dělal další závěry,” řekl k osudu Arenbergera jeho nástupce Vojtěch na tiskové konferenci po uvedení do úřadu.

Babiš: Vojtěcha jsem si vybral, protože nemá majetky. Nemáte co lustrovat

Domácí

Arenberger navíc podle Vojtěcha neprodleně požádá o bezpečnostní prověrku na stupeň důvěrné. To nařídil šéfův nemocnic Vojtěch ještě před svých odchodem z čela resortu vloni v září.

Na dotazy novinářů, zda je správné ponechat Arenbergera ve funkci ředitele státní nemocnice, když musel kvůli nejasnostem okolo svého majetku rezignovat na funkci ministra, reagoval nový ministr tak, že jde o dvě různé roviny.

„Myslím si, že je to férové. Jedna věc je politická a mediální rovina, druhá je ta faktická. Já se ve většině případů, kdy jsem odvolával ředitele nemocnice, opíral o výsledky kontroly. Je férové to mít na papíře, a až poté se rozhodnout, jak dál,” vysvětlil Vojtěch.

Určitý signál podle něj bude i to, zda Arenberger dostane prověrku. „Pokud proběhne proces udělení bezpečnostní prověrky, tak i to je určitý odraz toho, zda ten člověk má nějaký škraloup nebo ne,” doplnil.

Reklama

Související články

Vojtěch: Není to nic, po čem jsem toužil

Petr Arenberger (za ANO), který v úterý rezignoval na funkci ministra zdravotnictví, zatím zůstane v čele Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Novinkám to...

Výběr článků

Načítám