Hlavní obsah

Vojtěch musí připravit strategii testování ve školách po letních prázdninách

Jan Menšík, Novinky, Jan Menšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo zdravotnictví, nově pod vedením ministra Adama Vojtěcha (za ANO), se musí během letních prázdnin připravit na návrat dětí do škol a jejich testování. To, že se žáci budou muset testovat i na podzim, už dříve avizoval i ministr školství Robert Plaga (za ANO).

Adama Vojtěch - plošné testování žáků po prázdnináchVideo: ČTK

 
Článek

„Hlavní cíl je návrat dětí do škol 1. září. Na to se musíme s předstihem připravit, a to podstatně lépe než minulý rok,” představil jednu z hlavních priorit resortu zdravotnictví na další měsíce premiér Andrej Babiš (ANO) během tiskové konference po uvedení do úřadu staronového ministra Adama Vojtěcha (za ANO).

Ve školách se plně obnovila prezenční výuka a začaly státní maturity

Věda a školy

Priority ministerstva se ale netýkají pouze testování ve školách. Resort pod Vojtěchovým vedením musí připravit kromě testovací strategie také tu očkovací. Je totiž pravděpodobné, že se lidé budou muset po určitém čase proti koronaviru přeočkovávat.

Vojtěch z čela ministerstva odešel loni 21. září. On a vláda tehdy čelili kritice, že otáleli se zavedením protiepidemických opatření či roušek ve školách, což následně vedlo ke vzedmutí epidemie a druhé vlně, která vytvořila nápor na tuzemské nemocnice, jimž hrozilo přetečení kapacit a vyústilo v několik měsíců trvající tvrdé restrikce.

Většinu školního roku pak žáci strávili na distanční výuce. Do lavic se první z nich začali vracet až nedávno.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Studenti českobudějovického gymnázia se vrátili do školy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám