Hlavní obsah

Vojáci ze Strakonic trénovali v Doupovských horách taktiku na misi v Lotyšsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradiště

Ve vojenském prostoru Hradiště v Doupovských horách na hranici Karlovarského a Ústeckého kraje se uskutečnilo další důležité vojenské cvičení. Strakoničtí vojáci se společně se specialisty z 53. pluku průzkumu a elektronického boje z Opavy připravovali na své působení v mezinárodním uskupení NATO v Lotyšsku pod kanadským velením.

Foto: kpt. Jana Samcová, Právo

Strakoničtí vojáci se připravovali na misi do Lotyšska

Článek

„V Lotyšsku budou naši vojáci plnit úkoly force protection, tedy ochrany sil,“ uvedl velitel 25. protiletadlového raketového pluku plukovník Luděk Teger. Konkrétně budou součástí roty zaměřené na elektronický boj a průzkum.

Součástí české jednotky budou i jednotlivci z řad příslušníků aktivní zálohy. Odjezd vojáků do Lotyšska je plánován v červenci, návrat zpět pak na začátku příštího roku.

Foto: kpt. Jana Samcová, Právo

Strakoničtí vojáci se připravovali na misi do Lotyšska

Proto minulý týden strakoničtí vojáci na Doupově pilovali základní taktické dovednosti. Jednalo se o první komplexní cvičení čety ochrany. „Snažili jsme se dostat vojákům do svalové paměti základní činnosti v zelené taktice,“ popisoval jeden z důstojníků, jenž na Doupově cvičení řídil.

Strakoničtí vojáci v záloze trénovali v lipenské nádrži plavání pod ledem

Muži

„Nejprve jsme se zaměřili na výcvik menších skupin – od jednotlivce přes dvojice a sekce až po jednotlivá družstva. Naším cílem bylo sladit činnost družstev v rámci čety,“ pokračoval velitel.

Foto: kpt. Jana Samcová, Právo

Strakoničtí vojáci se připravovali na misi do Lotyšska

Vojáci trénovali také ochranu logistických konvojů, včetně reakcí na případné incidenty, které mohou nastat. „Ať už se jedná o například technickou závadu, dopravní nehodu, či napadení konvoje,“ uvedla mluvčí pluku kapitánka Jana Samcová.

Strakoničtí vojáci se v Dánsku učili rozpoznat nepřátelský letoun

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám