Hlavní obsah

Vlády se to nedotýká, těžko se mi to komentuje, říká Fiala k Farskému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Činnosti vlády se to nijak nedotýká, reagoval v úterý premiér Petr Fiala (ODS) na rozhodnutí koaličního poslance Jana Farského (STAN), který oznámil, že se chystá na půlroční stáž na univerzitě v americkém Oregonu a zároveň si ponechá poslanecký mandát.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Farský (STAN)

Článek

„Činnosti vlády se to nijak nedotýká a těžko se mi to komentuje. Pan poslanec Farský mě jako předsedu jedné z koaličních stran před časem informoval o svém úmyslu a ujistil mě o tom, že na všechna důležitá hlasování bude přítomen. To je asi vše, co se k tomu dá říct,“ řekl novinářům Fiala během své zahraniční cesty na Slovensko.

Odpovědi na dotaz, zda počínání Farského nepoškozuje vládní koalici, se vyhnul a zopakoval svou předchozí odpověď.

Farský se drží poslaneckého křesla zuby nehty

Domácí

Farský, který v podzimních volbách obhájil poslanecký mandát, v úterý oznámil, že bude půl roku na stáži na univerzitě v americkém Oregonu. Fulbrightova komise podpořila jeho projekt a získal stipendium. Uvedl, že je to „obrovská pocta“ a také „jedinečná možnost dál rozvíjet svou profesní dráhu“.

Plat poslance prý bude během svého pobytu v USA posílat několika neziskovým organizacím. Na post předsedy poslaneckého klubu hnutí STAN rezignoval.

Farský stáží v USA porušuje koaliční smlouvu

Domácí

Fiala se v úterý vyjádřil i k slovům šéfky Sněmovny Markéty Pekarové Adamové cílených na maďarského premiéra Viktora Orbána.

„Výrok paní předsedkyně jsem viděl jen v médiích, neměl jsme ještě možnost s ní o tom osobně mluvit, takže nebudu teď jitřit už tak dost rozjitřenou mediální atmosféru kolem toho. Dodám jen to, že za zahraniční politiku je zodpovědná vláda a já se jako předseda vlády budu snažit o to, abychom koordinovali postoje jednotlivých ústavních činitelů,“ poznamenal.

Pekarová vyzvala Maďary k vyhnání Orbána. Klaus žádá její odvolání

Domácí

Šéfka TOP 09 a předsedkyně Sněmovny Pekarová Adamová v příspěvku na Facebooku upozornila na blížící se parlamentní volby v Maďarsku slovy: „Češi svého Babiše už vyhnali. Pevně doufám, že se to povede i Maďarům.“

Reklama

Výběr článků

Načítám