Hlavní obsah

Vláda vyrazila autobusem za Zemanem do Lán. Řešili rozpočet EU i koronavirus

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) a ministři jeho vlády v pondělí po poledni společně poobědvali s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech. Na hodinu a půl trvajícím setkání probírali aktuální témata, jako jsou bezpečnostní opatření proti šíření koronaviru, situace na MPSV i plány pro rozpočet na rok 2021.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vláda vyjela autobusem za prezidentem Milošem Zemanem do Lán. Na snímku Klára Dostálová a Alena Schillerová.

Článek

Členové kabinetu měli v Lánech jednat v kompletní sestavě, nakonec ale chyběla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová z ČSSD, která v sídle svého úřadu poskytovala součinnost policii, která zadržela a obvinila dva tamní pracovníky.

Policie zadržela náměstka Maláčové. Po razii na ministerstvu obvinila dva lidi

Krimi

Celkově jde už o třetí termín plánované schůzky, jelikož první dva padly kvůli státnímu smutku, nemoci či dovolené ministrů.

Ministři společně přijeli ze Strakovy akademie po dopoledním jednání vlády autobusem.

„Pan prezident oceňuje, že má s naší vládou dobré vztahy,“ řekl krátce po jednání premiér Babiš. Řešili podle něj rozpočet Evropské unie, kvůli němuž byl o víkendu premiér na mimořádném summitu v Bruselu, dále problematiku koronaviru i rozpočet na příští rok.

Ministerstvo zahraničí nedoporučuje cesty na sever Itálie

Domácí

„Je vůči nám ale i kritický. A avizoval, že nás bude kritizovat za plýtvání. V tomto směru s ním souhlasím,“ dodal Babiš.

Každý z ministrů chtěl s prezidentem probrat část své agendy. Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) například  řešila daňové výjimky i připravovaný daňový balíček na příští rok.

Solární elektrárny

O dopravních stavbách, elektrárně v Dukovanech, ale i plánovaných změnách v solárním průmyslu přijel Zemana informovat vicepremiér a ministr dopravy i průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Stát by chtěl snížit podporu pro solární elektrárny, a tím nechat v rozpočtu až sedm miliard, se kterými údajně již Alena Schillerová na další rok počítá.

Podle Havlíčka se k nápadu prezident staví pozitivně.

Havlíček: Vody pro provoz Dukovan je dost. I tak s ní ale budou šetřit

Ekonomika
Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Prezident Miloš Zeman s premiéren Andrejem Babišem (vlevo)

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Prezident Miloš Zeman přijal na zámku v Lánech vládu

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Prezident Miloš Zeman (vpravo) přijal v Lánech členy vlády. Na snímku jsou zleva ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, ministr školství Robert Plaga a ministryně financí Alena Schillerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám