Hlavní obsah

Vláda páchá na dětech zvěrstvo, tvrdí Valenta. Žádá soud o zrušení opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý senátor Ivo Valenta kritizuje vládu za opatření ve školách, podle něhož neotestované děti budou muset nosit roušky. K nejvyššímu správnímu soudu podal návrh na zrušení tohoto opatření.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý senátor Ivo Valenta

Článek

„To, co vláda páchá na současné generaci našich dětí, je naprosté zvěrstvo. Nejen, že dětem prakticky rok znemožnila řádnou výuku, sport a sociální kontakty, nadále navíc vymýšlí nové a nové způsoby jejich šikany,” míní Valenta.

Dodává, že je naprosto nepřijatelné, aby byly netestované děti nuceny dusit se po celou dobu školní výuky v rouškách či respirátorech a k tomu navíc byly v podstatě izolovány od vrstevníků. „Pobyt dětí v roušce považuji vyloženě za nezdravý a poškozující imunitu,” napsal na sociální síť.

Podal proto návrh na zrušení vládního opatření, které právě zavádí povinnost nosit roušku pro děti, které nebyly na začátku roku otestovány či nejsou naočkovány nebo neprodělaly covid.

Pokud se pak dítě, které není naočkované či neprodělalo covid, nenechá testovat, bude muset mít na sobě celou dobu nasazenou ochranu nosu a úst. Zároveň nebude moci také například zpívat při hudební výchově či cvičit ve vnitřních prostorách.

„Nemůžeme dál dovolit šikanu nás všech a především dětí, které jsou nejzranitelnější skupinou a naší budoucností. Tuto diktaturu musíme zastavit – je minutu po dvanácté. Doufám, že se Nejvyšší správní soud naším návrhem bude zabývat co nejdříve a rozhodne ve prospěch dětí,” tvrdí Valenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám