Hlavní obsah

Vláda chce uzavřené okresy i přes Velikonoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Omezení pohybu, a to včetně uzavřených okresů, by mělo platit i přes Velikonoce. V pondělí to po jednání vlády potvrdil ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Vláda chce uzavřené okresy i přes VelikonoceVideo: ČTK

 
Článek

„Omezení pohybu je potřeba udržet minimálně do Velikonoc i včetně, a to včetně meziokresních uzávěr,” sdělil v pondělí Blatný.

Podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) uzávěra okresů zabírá, dokazuje to například zlepšení situace v okresech Trutnov, Sokolov a Cheb, které se zavřely mezi prvními.

K většímu rozvolnění by mohlo dojít na konci dubna. Právě tehdy by mohlo v nemocnicích ležet kolem tří tisíc pacientů. To byl podle dřívějších vyjádření šéfa resortu zdravotnictví parametr k rozvolnění.

Na konci dubna by mohlo být 3000 hospitalizovaných, avizoval Blatný

Domácí

„Situace se začíná lepšit. Pokud situace půjde tak, jak očekáváme, tak z modelů se dá odhadnout, že na konci dubna se můžeme dostat na čísla kolem 3000 v nemocnicích a 500 na jednotkách intenzivní péče a kolem 4000 nových diagnóz denně,” uvedl také v pondělí Blatný.

Prioritou je návrat žáků do škol. K němu by mělo dojít dříve než například k otevření obchodů a služeb. S poklesem hospitalizovaných by se pak také v nemocnicích obnovila neakutní péče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám