Hlavní obsah

Vildumetzová rezignuje. Na tiskovce byly i slzy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jana Mračková Vildumetzová (ANO) rezignuje na post místopředsedkyně Sněmovny, podle ní si to zaslouží její rodina. Poslankyně ANO to ve čtvrtek řekla na tiskové konferenci hnutí. Po oznámení se dojala a musela si utřít slzy.

Tisková konference hnuti ANOVideo: @anobudelip

 
Článek

„Mám dvouletého a dvacetitříletého syna, mám rodinu. A to je pro mě to nejdůležitější na světě. Tahle mediální štvanice mě neuvěřitelně zraňuje. Došla jsem proto k rozhodnutí, které si zaslouží moje rodina,“ řekla ve čtvrtek ve Sněmovně Vildumetzová.

„Vedení hnutí jsem proto oznámila, že rezignuji na pozici místopředsedkyně Sněmovny k 30. září,“ doplnila třesoucím se hlasem. Během jejího vystoupení na tiskové konferenci nechyběly ani slzy.

Důvodem k její rezignaci jsou kontakty jejího manžela s obžalovaným podnikatelem z kauzy Dozimetr Zakariou Nemrahem. Ten byl dokonce jako svědek ženicha na její svatbě a je i kmotrem jejího syna, jak Vildumetzová ve středu večer potvrdila Novinkám.

Obviněný v kauze Dozimetr byl svědkem na svatbě Vildumetzové, je i kmotrem jejího syna

Domácí

„V době, kdy byl na naší svatbě a křtu, jsem netušila a nemohla tušit, že ho bude stíhat policie. S kauzou Dozimetr nemám nic společného. Vždy jsem bojovala proti korupci, na rozdíl od dalších politiků STAN mám tak svědomí čisté,“ dodala končící místopředsedkyně Sněmovny.

Babiš vzápětí její rozhodnutí ocenil. „Je to statečná, poctivá žena. Je mi velice líto, co se jí stalo. Provinila se tím, že se zamilovala do partnera, nikoli politika. Jejího rozhodnutí si vážím. Bohužel je v tom nevině,“ uvedl.

Současně se pustil také do vládního hnutí STAN, které je v centru celé kauzy Dozimetr. „Neuvěřitelné je, že hlava organizovaného zločinu – mafián ministr vnitra (a šéf STAN) Vít Rakušan – vyhrožuje silovým řešením. On je první, kdo by měl odstoupit,“ doplnil.

Rakušan na tiskové konferenci dopoledne uvedl, že pokud Vildumetzová nerezignuje sama, může být na stole silové řešení. Vládní koalice, která má v dolní komoře většinu, by ji v takovém případě mohla odvolat.

Koalice má dost trapných výmluv Vildumetzové: Buď půjde sama, nebo ji odvoláme

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám