Hlavní obsah

VÁNOČNÍ RECEPT: Vánoční ořechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připravili jsme pro vás sérii vánočních receptů, které vám budeme průběžně nabízet. Inspirujte se zajímavými recepty, které oživí sváteční tabuli.

Článek

Na přípravu křehkých ořechů budete potřebovat: 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 90 g mletých vlašských ořechů, 210 g tuku, 3 lžíce kakaa, hrubá mouka. Na krém: 140 g moučkového cukru, 200 g másla, 2-3 lžíce rumu, kakao a moučkový cukr na posypání.

Z ořechů, kakaa, mouky, tuku a cukru vypracujte těsto a vytvořte z něj váleček, který rozkrájejte na menší dílky. Obalte je v hrubé mouce a vtlačte do formičky ve tvaru ořechu a vytvarujte důlek. Takto formičky pečte na plechu v troubě při 185 stupních.

Ještě když jsou teplé, je vyklopte a vychladlé naplňte krémem z vyšlehaného másla, cukru a rumu. Nakonec je přiklopte druhou půlkou a posypte kakaem s cukrem.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám