Hlavní obsah

V Mošnově pokračují dny NATO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Letišti Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově na Novojičínsku pokračuje největší bezpečnostní přehlídka v Evropě: Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR. V sobotu na ni dorazilo zhruba 100 tisíc lidí, k vidění je vojenská, policejní či záchranářská technika 19 zemí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

F-16 Tiger Demo Team z Polska. Dny NATO

Článek

Ve statických a dynamických ukázkách je více než 90 letounů a tisíc kusů pozemní techniky. Organizátoři předpokládají, že i dnes se budou po celý den kolem Mošnova tvořit kolony. Dopravní situaci mohou řidiči mířící na akci i jinam zjistit na speciální policejní lince +420 723 759 733, která je v provozu až do 18 hodin.

Vzhledem k teplému počasí záchranáři doporučují návštěvníkům, aby si zajistili dostatečný příjem tekutin. „Během prvního dne jsme u návštěvníků v souvislosti se slunečným počasím zaznamenali zvýšený počet kolapsových stavů a interních obtíží spojených s dehydratací a přehřátím organismu. Nedělní teploty mohou být ještě vyšší,“ upozornil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že tekutiny by měli mít lidé vždy po ruce.

„Do areálu lze přinést vlastní tekutiny v plastových lahvích. Užitečná může být i pokrývka hlavy jako ochrana před přímým sluncem a případně chronicky užívané léky pro případ nutnosti jejich užití,“ doplnil.

V sobotu Dny NATO navštívilo sto tisíc lidí

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám