Hlavní obsah

V kauze poslaneckého úplatku vypovídal lobbista Večerek

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vyšetřování kauzy údajného pokusu o uplacení unionistického poslance Zdeňka Kořistky v pondělí pokračovalo výpovědí lobbisty Jana Večerka na pražském protikorupčním oddělení policie.

Foto: archív

Ivan Mládek a jeho Banjo Band

Článek

"Zopakoval jsem, že na žádné schůzce, na které jsem se s panem Kořistkou účastnil, nezazněly žádné věci, o kterých pan Kořistka hovoří," řekl Právu Večerek, který v červenci zprostředkoval a účastnil se setkání mezi Kořistkou a tajemníkem šéfa ODS Mirka Topolánka Markem Dalíkem. Kořistka později přišel s obviněním, že mu byl nabídnut desetimiliónový úplatek za to, že při hlasování o důvěře nepodpoří Grossovu vládu.

Jak Právu potvrdila hlavní manažerka ODS Libuše Benešová, Dalík má se stranickou centrálou občanských demokratů uzavřenou smlouvu na poradenské služby. Ty se podle Benešové týkají pouze Topolánka, nikoli hlavní kanceláře jako celku.

U protikorupční služby policie minulý týden vypovídal také Dalík a Topolánek, kteří, stejně jako Večerek, Kořistkovu verzi odmítli.

Reklama

Související články

ODS zažaluje Kořistku o 10 miliónů

Představitelé ODS se na úterní schůzce před jednáním Sněmovny rozhodli, že zažalují unionistického poslance Zdeňka Kořistku za poškozování dobrého jména jejich...

Výběr článků

Načítám