Hlavní obsah

Severočeské nemocnice nemají lůžka. Chystá se převoz tří pacientů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nemocnice v Ústeckém kraji mají plné kapacity. Připravuje se proto převoz tří pacientů, které převezmou nemocnice ve Slaném, v Plzni a Ústřední vojenská nemocnice v Praze. Informovali o tom na Twitteru zástupci Chytré karantény. „Převoz do Plzně bude letecky,“ doplnili.

Foto: FN Brno

Převoz covidových pacientů (ilustrační foto)

Článek

Jedná se o dva pacienty z Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, jak Právu upřesnila mluvčí Krajské zdravotní Jana Mrákotová. Jeden z nich bude přemístěn vrtulníkem. Třetí pacient pojede z teplické nemocnice do Slaného.

„Důvodem byla aktuální situace či obsazenost nemocnic, ze kterých byli pacienti překládáni. Dispečink intenzivní péče krajského koordinátora tak reaguje na aktuální situaci,“ dodala mluvčí.

Problémy s tím, že by někdo z pacientů nechtěl být přemístěn do jiného kraje, neřešili.

Pražské nemocnice převzaly do péče pacienty z Brna

Domácí

Vedení Chytré karantény a Národního dispečinku lůžkové péče trvá na tom, že k plošnému omezení plánované péče není kvůli regionálním rozdílům důvod. Přetížené nemocnice nejsou ve všech krajích.

K prvnímu transportu 19 pacientů z jihomoravských nemocnic došlo minulý týden. Čtyři z nich byli na umělé plicní ventilaci, ostatní na standardních odděleních.

Přemístěni byli do pražských nemocnic. Dva pacienty přepravili záchranáři vrtulníkem.

Uvolněná lůžka nemocnice rychle obsadila dalšími novými pacienty s covidem-19.

Podle dat ministerstva zdravotnictví potřebuje v Jihomoravském kraji nemocniční péči 907 nakažených, z toho na JIP leží 167 pacientů.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel jde o největší přírůstek pacientů na JIP za sedm dní, konkrétně 11,5 případu.

V Ústeckém kraji je hospitalizováno s covidem 405 osob, na JIP je jich 62. Za poslední týden přibylo na JIP v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 5,3 případu.

Reklama

Výběr článků

Načítám