Hlavní obsah

Univerzita podala trestní oznámení na poslance Kobzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Univerzita Karlova podala trestní oznámení na poslance SPD Jiřího Kobzu kvůli jeho vyjádření na facebooku. Tam Kobza mimo jiné napsal, že student, který 21. prosince na fakultě střílel a zabil 14 lidí, byl „špičkovým produktem inkluzivního progresivistického školství“.

Foto: Milan Malíček, Novinky
Článek

O podání trestního oznámení v úterý informoval mluvčí UK Václav Hájek. Již dříve rozhodnutí podat trestní oznámení potvrdila rektorka Milena Králíčková.

Kobza se za svůj příspěvek, který údajně zveřejnil ve stavu, kdy „měl velikou zlost nad zmařenými životy“, omluvil a smazal jej.

Univerzita nicméně avizovala, že jeho omluvu považuje za nedostatečnou a pozdní, neboť přišla bezmála po dvou týdnech a v době, kdy škola opakovaně hovořila o možných trestněprávních důsledcích.

Kobzova omluva nezabrala, univerzita trestní oznámení podá

Domácí

Kobzovo tvrzení jako šokující odmítli již dříve ve společném prohlášení i rektoři českých univerzit s tím, že překračoval hranice slušnosti, morálky, dobrých mravů, ale i hranice lidskosti.

Distancovala se od něj i SPD.

Student filozofické fakulty zabil 21. prosince v budově filozofické fakulty 14 lidí, předtím zastřelil svého otce. Posléze vyšlo najevo, že stojí i za smrtí muže a dvouměsíčního kojence v Klánovickém lese.

Jaký byl motiv? V kauze střelce z fakulty zůstávají bílá místa

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám