Hlavní obsah

Kobzova omluva nezabrala, univerzita trestní oznámení podá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Omluva, kterou v úterý zveřejnil poslanec SPD Jiří Kobza na Facebooku, nezmění nic na tom, že na něj Univerzita Karlova podá trestní oznámení. Avizovala to Milena Králíčková v reakci na Kobzovo výroky ke střelbě na filozofické fakultě, kdy poslanec o střelci mimo jiné napsal, že byl „špičkovým produktem inkluzivního progresivistického školství“.

Foto: Milan Malíček, Novinky

Jiří Kobza

Článek

„Omluva, kterou poslanec Kobza zveřejnil, považuje UK za nedostačující a nechápe ji tak, že by pan Kobza vzal svá slova ze dne 28. prosince 2023 zpět. Jeho omluva byla učiněna až po téměř 14 dnech (9. ledna 2024) a až ve chvíli, kdy se ve veřejném prostoru začalo hovořit o možných trestněprávních důsledcích jeho jednání,“ uvedlo vedení univerzity ve středečním prohlášení.

Přesnou podobu trestního oznámení konzultuje s právníky.

Rektorka Králíčková již v pondělí v pořadu Reportéři ČT uvedla, že na poslance bude v souvislosti s jeho výroky podáno trestní oznámení.

Rektoři se vymezili vůči Kobzovi a jeho „teoriím“ o střelci z FF

Domácí

Kobzovo tvrzení jako šokující odmítli již dříve ve společném prohlášení i rektoři českých univerzit s tím, že překračoval hranice slušnosti, morálky, dobrých mravů, ale i hranice lidskosti.

Kobza post následně smazal a v úterý se za jeho obsah omluvil s tím, že jej „psal v momentu, kdy měl velikou zlost nad zmařenými životy“, prý se nechtěl nikoho dotknout.

Od Kobzova tvrzení se distancovalo i hnutí SPD.

Kobza se omluvil za výrok, že vrah z fakulty byl produktem inkluzivního školství

Domácí

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám